Virtual Finland esillä Business Finlandin datataloustilaisuudessa

Julkaisuajankohta 11.5.2023 13.18
Uutinen
Pirkka Frosti (Virtual Finland / IOXIO) esittelee rajat ylittävää data-avaruutta

Virtual Finland -hankkeen ratkaisuilla voidaan helpottaa tiedon liikuttamista organisaatio- ja valtiorajojen yli.

Business Finlandin datatalouden lanseeraustilaisuus keräsi monipuolisen joukon datatalouden toimijoita Team Finland –talolle 9.5. Myös Virtual Finland oli mukana. Rakennamme digitaalisia ratkaisuja, joiden avulla voidaan nopeuttaa työperäisen maahanmuuton prosesseja. Samaa teknistä infraa voi hyödyntää kuitenkin laajemminkin organisaatio- ja valtiorajat ylittävien palvelujen kehittämiseen.

Meidän pitää rakentaa siltoja ja yhteyksiä toisiin markkinoihin”, Virtual Finlandia tilaisuudessa edustanut Pirkka Frosti sanoi esityksessään. ”Kun ihmiset, varallisuus, tuotteet ja yritykset liikkuvat rajan yli, datan pitää liikkua mukana”, Frosti korosti. 

Olemme jo testanneet yrityksen perustamista toiseen Pohjoismaahan osana Nordic Smart Government & Business –ohjelmaa, ja lisäksi merkittävät teolliset toimijat ovat käyttäneet kokeiluympäristöämme akkudatan jakamiseen liittyvässä testauksessa. Virtual Finland on näin osaltaan mahdollistamassa datatalouteen oleellisesti kuuluvaa datan yhteiskäyttöisyyttä.

Tule kuulemaan ratkaisuistamme ja hankkeen ajankohtaisista kuulumisista tilannekatsaukseemme.