Hyppää sisältöön

Virtual Finland -hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa ulkomaalaisten työntekijöiden maahantuloa.

 

Ulkomaisen työntekijän maahantuloprosessi edellyttää nykytilanteessa paperisten lomakkeiden täyttämistä, fyysistä asiointia viranomaisten luona ja samojen tietojen antamista useaan kertaan. Prosessi vie usein kuukausia. Virtual Finland -hankkeen lähtökohtana on, että maahantulopalveluista tulee muodostaa saumaton digitaalinen palvelupolku. Tavoitteemme on linjassa koulutus- ja työperäisen maahanmuuton tiekartan kanssa, jossa todetaan, että pitkälle digitalisoidut oleskelulupaprosessit edistävät Suomen asemaa kansainvälisistä osaajista käytävässä kilpailussa.

Digitaalisen palvelupolun rakentaminen edellyttää, että tieto liikkuu digitaalisesti viranomaisten välillä, minkä takia hankkeessa on keskitytty alusta asti tiedonvälittämisen ratkaisuihin. Tavoitteenamme on, että maahantulija antaa tietonsa vain kerran, jonka jälkeen ne ovat rajapintojen kautta kaikkien maahantuloon liittyvien viranomaisten saatavilla.

Keskitymme hankkeessa työperäiseen maahanmuuttoon, mutta digitaalisesta maahantulopolusta hyötyisivät yhtä lailla kansainväliset opiskelijat sekä Suomeen tulevat yritykset.