Pohjoismaista talousaluetta digitalisoimassa

Tiistai 4.4.2023 klo 10.00 – 11.00

ulkoministeriö

Pohjoismaista talousaluetta digitalisoimassa

Tilaisuudessamme asiantuntijat Norjasta, Ruotsista ja Suomesta keskustelevat pohjoismaisen talousalueen digitaalisesta integraatiosta. Avauspuheenvuoron pitää kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Nordic Smart Government & Business -ohjelman (NSG&B) tavoitteena on edistää pohjoismaisen talousalueen digitaalista integraatiota ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia tarjoamalla yritysten käyttöön reaaliaikaista yritysdataa. Virtual Finland -hankkeessa on valmistumassa projekti, jossa on pilotoitu yrityksen digitaalista perustamista toiseen Pohjoismaahan yhdessä Yrityksen digitalous -hankkeen ja Nordic Smart Government -ohjelman kanssa. Tekninen toteutus tehtiin yhteistyössä Suomen, Ruotsin ja Norjan kaupparekistereiden ja verohallintojen kanssa. 

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen, jossa asiantuntijat Norjasta, Ruotsista ja Suomesta kertovat pohjoismaisen digitaalisen talousalueen tavoitteista ja NSG&B-ohjelman hyödyistä Pohjoismaille. Tilaisuuden avaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari. Keskusteluun osallistuvat pohjoismaiset asiantuntijat ovat Jan Otto Johansen (Brønnøysundregistrene, Norja), Jan Fredrik Håvie (Skatteetaten, Norja), Ull Torbjörn (Bolagsverket, Ruotsi), Mats Agervi (Combient, Ruotsi) ja Minna Rintala (PRH). Tilaisuuden kieli on englanti.