Saavutettavuusseloste

Kerromme saavutettavuusselosteessa, miten Ulkoministeriön Virtual Finland -hankkeen verkkosivustolla noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista. Otamme saavutettavuuden huomioon palvelua kehitettäessä.

Sivujen saavutettavuus
Thevirtualfinland.fi-verkkosivusto täyttää lain vaatimat A- ja AA-tason saavutettavuuskriteerit (WCAG-kriteeristö 2.1). Verkkosivuston saavutettavuudesta on teetetty lokakuussa 2022 ulkopuolinen asiantuntija-arvio verkkosivuston toteuttamisen yhteydessä. Saavutettavuus huomioidaan kaikkien uusien ominaisuuksien kehitystyössä. Lisäksi havainnoimme säännöllisesti itse palvelun saavutettavuutta muun muassa apuohjelmien avulla ja korjaamme havaittuja sisällöllisiä saavutettavuuspuutteita. Opastamme myös viraston virkamiehiä huomioimaan saavutettavuusvaatimukset omassa työssään.

Jos tarvitsemasi aineisto ei ole saavutettava, ota meihin yhteyttä sähköpostitse (virtualfinland.um(at)gov.fi). Toimitamme tarvitsemasi aineiston saavutettavassa muodossa.

Tarkemmat tiedot teknisestä saavutettavuudesta
Verkkopalvelun saavutettavuus täyttää lain vaatimat A- ja AA-tason kriteerit.

Mahdolliset puutteet saavutettavuudessa
Pyrimme jatkuvasti parantamaan verkkopalvelun saavutettavuutta. Jos löydät sivustolta ongelmia, joita ei ole kuvattu tässä selosteessa, ilmoita niistä meille. Otamme mielellämme vastaan myös muita huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuuteen liittyen. Voit lähettää palautteesi sähköpostilla virtualfinland.um(at)gov.fi. Kerro palautteessasi, millä sivulla/sivuilla havaitsit ongelman ja kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti.

Saavutettavuuden valvonta
Etelä-Suomen aluehallintovirasto valvoo saavutettavuusvaatimusten toteutumista. Jos et ole tyytyväinen meiltä saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000
Seloste on laadittu 1.11.2022.