Kausityöntekijäpilotti etenee

Julkaisuajankohta 23.11.2023 12.15
Uutinen
Suora tie lumisessa maisemassa
Kuva: Kristap Grundsteins

StaffPointin ja muutaman muun avainkumppanimme kanssa toteutettavan yhteistyön tavoitteena on löytää digitaalisia työkaluja kausityöntekijöiden maahantulon helpottamiseksi.

Kausityöntekijöiden maahantulon helpottamiseen tähtäävä yhteistyömme StaffPointin ja keskeisten viranomaisten kanssa etenee hyvää vauhtia. Nykytilanteessa ongelmana on muun muassa se, että veroasioiden hoitaminen edellyttää fyysistä asiointia viranomaisen luona. Tämän takia Lapissa työntekijöitä joudutaan kuljettamaan jopa satoja kilometrejä asioimaan verotoimistossa. 

Syksyn aikana avaintoimijat ovat käyneet yhdessä läpi prosessia kunkin organisaation näkökulmasta. Seuraavaksi testaamme tiedonsiirtoa toimijoiden välillä, jotta Suomeen saapuva kausityöntekijä voisi hoitaa ainakin osan maahantulon muodollisuuksista digitaalisesti. Kokeiluaihioita on useita, ja ne liittyvät muun muassa työsopimus- ja verotietojen luvitettuun välittämiseen. Testaus tehdään Virtual Finlandin avoimessa kokeiluympäristössä, jossa on hankkeen aikana toteutettu useita tiedonsiirron kokeiluja. 

Pilotin tuloksia on saatavilla helmi- tai maaliskuussa.