Teollisuusyritykset hyödynsivät Virtual Finlandin kokeiluympäristöä

Julkaisuajankohta 24.5.2023 9.47
Uutinen
Työkone metsässä

Kokeilussa liikkuvien työkoneiden valmistajat testasivat akuista saatavan datan jakamista yli organisaatiorajojen.

Suomessa toimivista liikkuvien työkoneiden valmistajista sekä heidän teknologiakumppaneistaan koostuva SIX-klusteri on testannut akuista saatavan data hyödyntämistä Virtual Finlandin kokeiluympäristössä. Nykyaikaisten liikkuvien työkoneiden akut ovat älykkäitä ja sisältävät paljon dataa. Akuista voidaan tehdä tehokkaampia ja ekologisempia jakamalla tätä dataa valmistajien, käyttäjien ja kierrättäjien välillä koko akkujen elinkaaren ajan. 

Jotta akkujen dataa voidaan hyödyntää, sitä on pystyttävä siirtämään helposti ja luotettavasti organisaatioiden välillä. Virtual Finlandin tekninen ympäristö tarjoaa tähän mahdollisuuden, sillä se on suunniteltu organisaatio- tai valtiorajat ylittävän tiedonsiirron kokeiluihin. Hankkeemme keskittyy ensi vaiheessa maahantulon prosessien digitalisointiin, mutta SIX-kokeilu osoittaa, että samoja teknisiä ratkaisuja voidaan hyödyntää laajasti myös erilaisiin yritystoiminnan sovelluksiin.

Lue SIX-klusterin tiedote.

Kokeilun loppuraportti.

Tutustu kaikille avoimeen testiympäristöömme.  

Liikkuvien työkoneiden klusteriin kuuluvat Ponsse, Epec, Sandvik, Valmet Automotive, Valtra, Kalmar, Normet, Tana, Nokia, Danfoss, Junttan, Hevtec, Cargotec, VTT ja Tampereen yliopisto. Klusteria koordinoi Tamlink. Kokeilun rahoittajana toimi Sitra.