Demovideo: kausityöntekijän työluvat voimaan digitaalisesti

Julkaisuajankohta 11.1.2024 13.21
Uutinen
Kuva Access Finland -demoapplikaatiosta

Virtual Finlandin ja StaffPointin kausityöntekijäpilotissa etsitään keinoja, joilla voitaisiin sujuvoittaa ulkomaisten työntekijöiden maahantuloa

Syksyllä 2023 käynnistynyt yhteistyöhanke Virtual Finlandin, StaffPointin, OP:n sekä julkishallinnon avainkumppanien kanssa on edennyt testausvaiheeseen. Kausityöntekijän maahantuloprosessi on nykyisellään varsin vaivalloinen, sillä esimerkiksi työlupaan tai verotukseen liittyviä muodollisuuksia ei voi hoitaa digitaalisesti. Tämän takia Lapissa työntekijöitä joudutaan kuljettamaan jopa satoja kilometrejä asioimaan kasvokkain viranomaisten kanssa.

Pilotissa keskitymme digitaalisen identiteetin ja datan jakamisen ja luvittamisen teemoihin. Havainnevideo näyttää, miten Suomeen saapuva kausityöntekijä voisi saada Migriltä työluvan digitaaliseen asiointiprofiiliinsa, kun hän on antanut luvan tietojensa jakamiseen. Samalla logiikalla tietoja voisi jakaa myös muiden maahantuloon liittyvien toimijoiden (muun muassa Vero ja pankki) kanssa.

Huomioithan, että videossa esitellään demoversiota palvelusta, jota ei ole vielä saatavilla. Kokeiluissa käytetään ainoastaan testidataa.

Linkki videoon ulkoministeriön videokanavalla.