Virtual Finland mukana Sitran Datatalouden kiinnostavimmat -listalla

Julkaisuajankohta 12.12.2023 8.18
Uutinen
Logo, jossa kerrotaan, että toteutus on valittu Datatalouden kiinnostavimmat -listalle

Sitran listauksen tarkoituksena on esitellä suomalaisia datan hyödyntämiseen perustuvia ratkaisuja, joilla voidaan tehostaa liiketoimintaa ja uudistaa yhteiskuntaa.

 

Virtual Finland on valittu Datatalouden kiinnostavimmat -listalle. Sitran listaus esittelee 24 dataa oivaltavasti käyttävää suomalaista ratkaisua. Hankkeestamme mukaan valittiin kolme osatoteutusta: 

  • datatalouden kokeiluympäristö
  • yrityksen perustaminen toiseen Pohjoismaahan digitaalisesti
  • digitaalinen polku Suomeen

Yrityksen perustaminen toiseen Pohjoismaahan -pilotissa pyrimme Suomen, Ruotsin ja Norjan veroviranomaisten ja yritysrekisterien kanssa mahdollistamaan sujuvan valtiorajat ylittävän yritysdatan vaihdon. Pilotti toteutettiin Nordic Smart Government & Business –ohjelman johdolla. Lisätietoa pilotista.

Datatalouden kokeiluympäristön ideana on mahdollistaa luotettavan datanvaihdon kokeilut organisaatioiden välillä. Virtual Finlandin kokeiluympäristöä ovat käyttäneet niin yritykset kuin julkisen sektorin toimijatkin esimerkiksi uuden palvelun tai liiketoiminnan kehitysprojekteissa. Lisätietoa kokeiluympäristöstä.

Digitaalinen polku Suomeen on konsepti työperäisen maahanmuuton prosessien nopeuttamiseksi. Tähän liittyen hankkeessamme on kehitetty luotettavan datanvälittämisen tausta-arkkitehtuuria ja sen pohjalle rakennettuja digitaalisia ratkaisuja (muun muassa alemman tunnistustason digitaalinen profiili). Palvelumuotoilutiimimme on lisäksi luonut yhdessä useiden viranomaisten kanssa kuvauksen Suomeen töihin tulevan henkilön yhden luukun digitaalisesta asiointipalvelusta.

Tutustu koko Datatalouden kiinnostavimmat –listaan Sitran sivuilla.